Deze website gebruikt cookies en scripts om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Oké, ik begrijp het!

​Workshop v4x en v5x: ​wiskundig vouwen, veteraan in de klas, en mindfulness

16 maart 2022

Op 17 februari vonden er weer workshops plaats voor de leerlingen van v4x en v5x. En wederom onder de bezielende leiding van ouders en collega’s!

Workshop wiskundig vouwen

De James Webb telescoop: een prachtig voorbeeld van een toepassing van origami in het dagelijkse leven. 
In deze workshop maakten we kennis met een klein beetje wiskunde achter het vouwen. Met als einddoel de Buckyball origami te bouwen. Het was veel vouwen (dat leverde soms wat frustratie op). Maar na 1,5 uur ontstonden er prachtige ballen!

 

Een geslaagde workshop, voor herhaling vatbaar!

Marlou Frankes
Docent biologie, wiskunde

 

 

 

 

 

 

 

Een geslaagde workshop, voor herhaling vatbaar!

Marlou Frankes

------------------------

Workshop Veteraan in de klas

Veteraan Marc Langenkamp komt vertellen over zijn tijd in Cambodja. Wat betekent het eigenlijk om uitgezonden te worden naar een ander land en om te helpen bij wederopbouw, hoe is het wonen, werken en leven daar, wat hebben hij en zijn collega's meegemaakt en wat heeft dit met hemzelf maar ook met de mensen om hem heen gedaan? 
We luisteren naar Marcs verhaal en gaan daarna zelf aan de slag met een interactief dilemma-programma: wat zou jij doen...? Daarin overleggen de leerlingen aan de hand van morele dilemma's wat zij zouden doen in verschillende situaties.

Heel interessant en leerzaam om samen eens in een totaal andere wereld te stappen en na te moeten denken over dilemma's die gaan over leven en dood.
Het was een zeer geslaagde middag!

Jasmijn Ruijter

------------------------

Workshop kennismaken met mindfulness

Bij de workshop hebben we heel veel verschillende oefeningen gedaan die je alert hebben gemaakt op de hoeveelheid stress in je lichaam. En vervolgens hebben we geleerd hoe je van deze stress af kan komen. Ik vond de workshop heel leerzaam, want nu weet ik hoe ik het beste met stress om kan gaan. 

Léonie Deumers, V4x

 

 



« ga terug