Deze website gebruikt cookies en scripts om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Oké, ik begrijp het!

‘Nummer 14, Peer Koopmeiners’, roept de speaker...

24 maart 2022

Als enigen op ons tribune vak staan wij te klappen bij het horen van zijn naam. De middenvelder van AZ die deze zondag voor het eerst in de basis staat tegen FC Twente. Een oud-leerling van het Michaël die het vwo wist te combineren met voetballen op hoog niveau.

We zien hem na 8 minuten al een gele kaart krijgen. Voor zijn gevoel niet terecht, zegt hij na afloop. We geloven hem, want wij kennen Peer als een toffe gozer.

Op de boarding zien we reclames voor ‘14 De Musical’, over het leven van Johan Cruijff. Onze nummer 14 speelt op het middenveld en na het doelpunt van Twente, begin tweede helft, wordt hij gewisseld. AZ beleeft geen glorieuze avond. Ze verliezen en alleen het vak met Twente supporters viert dat. 

Na afloop wachten we op onze favoriet, maar hij moet eerst voor de camera’s van Studio Sport verschijnen en journalisten te woord staan. Uiteindelijk komt hij met de bekende rolkoffer achter zich aan. Balend, want niemand verliest graag. We analyseren de wedstrijd en hij schenkt zijn shirt aan het St. Michaël College.

Nog even poseren en dan naar huis.

Op mijn mobiel kijk ik naar het interview en hoor hoe hij rustig en welsprekend zijn visie geeft op de wedstrijd. Altijd leuk om te zien dat een leerling van weleer zijn draai heeft gevonden.

Arjen van Ginkel
docent geschiedenis



« ga terug