Deze website gebruikt cookies en scripts om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Oké, ik begrijp het!

Candle Light is een muzikale speeltuin

25 november 2019

De klank van een puberstem met de tekst van een volwassene. Het klonk niet alleen goed, maar het was ook grappig. ‘Fly me to the moon and let me swing upon a star’ van Frank Sinatra, een heerlijke keuze van Joachim Kuijt. Hij werd begeleid op saxofoon door Lara Saïd. Beide tweede klassers kregen aanvulling op gitaar van Jan Jaap Doeven, de stuwende kracht achter Candle Light 2019. Voor de 24ste keer stonden docenten en vooral veel leerlingen op het sfeervol verlichte podium.

Waar het op uit kan draaien als je het lef hebt om mee te doen lieten twee oud-leerlingen horen die inmiddels docent zijn op het SMC. Thomas van der Laan en Rose van Ingen deden de toehoorders naar adem happen. Hun vertolking van ‘Waarom’, een mij volslagen onbekend nummer van Marco Borsato, was verpletterend. Zo kan het zich dus ontwikkelen. 

Natuurlijk, het vereist moed om je te laten aankondigen door Tessa Beuse die als gloedvol presentator debuteerde. Nog dapperder is het om zoals Lieve Couwenhove een nummer van Lady Gaga te zingen. Ze werd hartstochtelijk gecoacht door juf Rose op de eerste rij. Maar het ging moeizaam, die verrekte zenuwen ook. Gelukkig was het publiek welwillend en gaf haar een donderend applaus. 

Er waren 21 optredens die de zaal muisstil wisten te krijgen en dan weer lieten meeklappen of glimlachen zoals bij de mannen uit de hoogste klassen die ‘Sinds een dag of twee’ van Doe Maar zongen. En wat te denken van de Jackson 5 met Jakob Hoffman in de hoofdrol die als een Hollandse Michael Jackson de show stal. Dewi Appert kroop achter de piano om een zelf geschreven nummer te vertolken. Een andere jongedame had zichzelf via You Tube piano leren spelen. Alsof het niks was toverde Noëlle San Juan een stukje Chopin uit de vleugel die te vaak stil in zijn hoekje in de aula staat, maar op dit soort avonden zijn waarde bewijst. 

Vrijheid en welwillendheid ontmoeten elkaar in de aula van het SMC. Jongens en meiden als duo, in een gelegenheidsbandje of solo met een ukelele of gitaar. De meiden uit klas 2 die vorige jaar debuteerden lieten horen welke stappen ze hebben gemaakt. Het was gaaf om te zien dat iedereen zijn eigen ding mag doen en dat ze allemaal beloond werden met een hartstochtelijk applaus. Candle Light is een muzikale speeltuin. En van spelen krijgt een mens een goed humeur.

Arjen van Ginkel« ga terug