Deze website gebruikt cookies en scripts om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Oké, ik begrijp het!

Erasmus+ uitwisseling naar Frankrijk 2022

30 mei 2022

Op zondagmorgen 22 mei 2022 zijn we om 5.45 uur vanaf de Zaanse Schans vertrokken voor een Erasmus+ uitwisselingsweek. De naam van het project is CRECS, wat staat voor 'Creating Really Environmentally Conscious Students'. De leerlingen gaan deze week kijken wat er in Frankrijk gebeurt omtrent thema's als duurzaam gebruik van grondstoffen, duurzaam opwekken van elektriciteit, maar ook kijken wat er in en rond de school gebeurt op dit gebied door de leerlingen zelf.

Daarnaast leren we een stukje van de Franse cultuur kennen, leren we Franse leerlingen en docenten kennen, eten we het Franse eten en leren we onze eigen leerlingen nog veel beter kennen. Heel veel leren dus, in lange en intensieve dagen met elkaar.

Het was een zeer geslaagde, intensieve en leuke week. 
De leerlingen hebben de eerste dagen geslapen op de campus van de school.
Een groot deel van de Franse leerlingen wonen zo ver van de school, dat ze maandag morgen arriveren, blijven slapen op de campus en vrijdagmiddag weer naar huis gaan. Onze leerlingen sliepen nu ook op de campus om te ervaren hoe dat is. Daarnaast waren er uiteraard allerlei activiteiten rond het thema.

Daarbij een bezoek aan een kerncentrale, met 2 indrukwekkende koeltorens van 178.5 m hoogte.

De laatste dagen sliepen we met de Franse leerlingen in een klein dorpje genaamd Poitiers, hebben we gekookt voor elkaar, activiteiten bezocht en feest gevierd. Zaterdagochtend 28 mei 2022 kwamen we om 09.00 uur aan op parkeerplaats van de Zaanse Schans. Met een geweldige ervaring in de 'rugzak'.

Joke Vermeulen
Alda Meijer
Nick Vermeulen 



« ga terug