Deze website gebruikt cookies en scripts om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Oké, ik begrijp het!

Klas v1x1 op zoek naar wiskunde in Den Haag

12 maart 2024

Op 1 maart 2024 gingen de enthousiaste leerlingen van klas v1x1 van het St. Michaël College op een spannende excursie naar Den Haag. Gewapend met hun wiskundige vaardigheden, kennis en nieuwsgierigheid werden ze ondergedompeld in een dag vol ontdekkingen en avonturen.

De dag begon met een uitdagende wiskunde-speurtocht door de historische straten van Den Haag. Met vastberadenheid en teamwork losten de leerlingen raadsels op en voltooiden ze opdrachten, met als beloning het openen van een mysterieus kistje. De speurtocht bood niet alleen plezier, maar ook een praktische toepassing van hun wiskundige kennis.

Na de speurtocht in de ochtend, bezochten de leerlingen in de middag het museum 'Escher in het Paleis', waar ze werden ondergedompeld in de wondere wereld van de wiskundige kunst van M.C. Escher. Van verbluffende optische illusies tot complexe geometrische figuren, de leerlingen waren gefascineerd door de creativiteit en de wiskundige precisie die in de werken van Escher te vinden waren.

De excursie naar Den Haag was niet alleen educatief, maar ook bijzonder vermakelijk. De leerlingen genoten van elkaars gezelschap en werden geïnspireerd door de vele aspecten van wiskunde die ze gedurende de dag tegenkwamen. Ze keerden terug naar het St. Michaël College met nieuwe inzichten, herinneringen en een hernieuwde kijk op wiskunde.

Kees Vleeming
docent wiskunde« ga terug