Deze website gebruikt cookies en scripts om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Oké, ik begrijp het!

Klassen v2x zoeken wisenten in Zuid-Kennemerland

15 mei 2019

Op vrijdag 10 mei zijn onze V2X klassen in het kader van ecologie de duinen van Nationaal Park Zuid-Kennemerland in geweest. Daar zijn de leerlingen een gedeelte van de duinen in geweest wat normaal gezien afgesloten is voor het publiek. Onder begeleiding van twee enthousiaste boswachters is er gezocht naar Europa's grootste landzoogdier, de Wisent.

 In Nationaal Park Zuid-Kennemerland is sinds 2007 een kleine kudde van deze prachtige dieren aanwezig en deze heeft één van de klassen dan ook mooi kunnen observeren. De tweede groep had minder geluk en de wisenten waren helemaal naar de andere kant van het park gelopen waar ze onvindbaar bleken te zijn. De leerlingen hebben van alles geleerd over de ecologische achtergrond van de wisenten in het duin, over de ecologische hoofdstructuur (EHS) en over wat de eilandtheorie daar mee te maken heeft.

Tijdens het tweede dagdeel zijn de leerlingen door het duin en over het strand gewandeld op zoek naar geomorfologische verschijnselen en kleine dieren zoals zandhagedissen en wijngaardslakken. Het geleerde tijdens de lessen is mooi in de praktijk gezien door de leerlingen en we kunnen terugkijken op een prachtige dag in het veld!

Bobby Bok, docent biologie



« ga terug