Deze website gebruikt cookies en scripts om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Oké, ik begrijp het!

Nieuwe rector St. Michaël College per augustus 2019

16 november 2018

Het stichtingsbestuur van de Onderwijsstichting St. Michaël heeft mevr. drs. Miriam Ruigrok per 1 augustus 2019 benoemd tot rector van het St. Michaël College. Miriam Ruigrok volgt daarmee mevr. drs. Elly van Eerden op. Elly van Eerden, sinds 1992 rector van het St. Michaël College, heeft het stichtingsbestuur afgelopen voorjaar laten weten dat zij aan het eind van dit schooljaar na 27 jaar haar rectoraat wil neerleggen om met pensioen te gaan.

Het stichtingsbestuur is naar aanleiding hiervan in overleg getreden met de schoolleiding, het managementteam en de medezeggenschapsraad van het St. Michaël College om te komen tot een gedragen en zorgvuldige procedure. Een procedure die recht doet aan het specifieke karakter van de school en aan de, mede gezien het succes van de school breed gevoelde behoefte aan continuïteit. Dit heeft tot onze vreugde geresulteerd in de benoeming van Miriam Ruigrok.

Miriam Ruigrok werd in 1970 geboren in Anna Paulowna. Zij studeerde economie aan de Vrije Universiteit. In 1993 trad zij in dienst van het St. Michaël College als docent economie. In 2000 werd zij benoemd tot conrector. Sinds 2016 is zij tevens plaatsvervangend rector. 

In die hoedanigheid geeft zij momenteel leiding aan het bouwproject met o.a. de technasiumwerkplaats.

Zij neemt van Elly van Eerden een markante en eigenzinnige schoolgemeenschap over, financieel gezond, al jaren trots op het predicaat ‘excellent’, met voortreffelijke resultaten en een tot de verbeelding sprekend spectrascholair programma.

Rond de afsluiting van het schooljaar zullen wij feestelijk aandacht besteden aan deze wisseling in de leiding van het St. Michaël College.



« ga terug