Deze website gebruikt cookies en scripts om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Oké, ik begrijp het!

O&O 2019-2020: Klas 1

09 oktober 2020

Tijdens het eerste contact met het vak gingen het afgelopen schooljaar de havo groepen aan de slag dicht bij huis. Want wie wil er nou geen lekker broodje in de kantine op school?

Vital4Skool is onze cateraar en is op zoek naar een gezond en aantrekkelijk product. Hiervoor moet je wel weten wat de leerlingen van de school graag zouden willen en hoe gezond verschillende producten precies zijn.

Als tweede project zijn ze aan de slag gegaan voor mensen met een lichamelijke beperking. Hoe gaan deze mensen om met hun beperking in het dagelijks leven en de vraag was of de leerlingen iets kunnen bedenken om de dagelijkse handelingen iets makkelijker te maken. We kregen cliënten van ODION op bezoek die de ontwerpen van de leerlingen gingen beoordelen. 

De vwo groepen gingen als eerste project ook aan de slag voor de school. Zij moesten het nieuwe schoolplein inrichten met als opdracht om leerlingen meer in beweging te krijgen.
Hiervoor moesten ze een stuk veld inrichten en een nieuw speeltoestel ontwerpen. Ook zij moesten de school in om te ontdekken voor welke sport de meeste leerlingen warmlopen. SICURO, een bedrijf wat speeltoestellen maakt kwam het product van de leerlingen beoordelen.

Tot slot hebben de leerlingen zich bezig gehouden met de Kalverpolder, de helft van de groepen hebben zich bezig gehouden met de biodiversiteit in de polder en hoe deze vergroot kan worden. De andere helft heeft zich gericht op het ontwerpen van nieuwe bruggen, aangezien de huidige bruggen niet meer veilig zijn om op te lopen. Stichting Kalverpolder heeft veel gehad aan de ideeën van de leerlingen, zoals bijvoorbeeld de sponsoring van bruggen door bedrijven uit de buurt.

Al met al een super leuke kennismaking met het vak!

Natasja Beemsterboer
technator
docent Nederlands / Onderzoek en Ontwerp

 

 



« ga terug