Deze website gebruikt cookies en scripts om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Oké, ik begrijp het!

Prima resultaten SMC bij eerste ronde wiskunde olympiade

07 maart 2022

Op donderdag 27 januari deden op het SMC ruim 100 leerlingen mee aan de eerste ronde van de Nederlandse Wiskunde Olympiade. Dit is een wedstrijd waarbij het meer om wiskundig inzicht gaat, dan om daadwerkelijk allerlei moeilijke vergelijkingen correct op te lossen. De meeste vragen die in de eerste ronde zitten kunnen dan ook door een (bijzonder slimme) brugklasser al gemaakt worden. Je hoeft bovendien in de eerste ronde ook nog geen uitwerkingen te geven, alleen een antwoord is voldoende.

Enkele weken later volgde de landelijke uitslag en 8 van onze leerlingen bleken zich geplaatst te hebben voor de tweede ronde die midden maart op 12 locaties in Nederland wordt gehouden.
Samen met enkele andere goed presterende leerlingen, die net niet genoeg punten hadden om door te mogen naar de volgende ronde, werden zij afgelopen vrijdag in de kamer van de rector nog even in het zonnetje gezet:

 

Van links naar rechts: Bram van Mil (v3), Nikki Borgers (v2), Seda Kooks (h4), Fleurine Krijgsman (v4), Jordan Philips (v5), Kees van Schenk Brill (wedstrijdleider), Sarah Roossien (v5), Rianne van Turnhout (v5), Emma Looren de Jong (v3, Stijn Hackmann (v1) en Thijs Hackmann (v5). Afwezig op de foto, maar wel geplaatst: Julia Lip (v4)

Hieronder ook nog de kleine attentie die de leerlingen ontvingen:

Kees van Schenk Brill
Docent Wiskunde



« ga terug