Deze website gebruikt cookies en scripts om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Oké, ik begrijp het!

SMC beleeft magische dag in Efteling

27 september 2021

Controleren, noteren en nog eens controleren. Het leek wel een waardetransport dat afgelopen donderdag vertrok vanaf de Zaanse Schans. Vijfentwintig bussen met aan boord een lading van onschatbare waarde. Maar liefst 1.435 SMC'ers (leerlingen en personeelsleden) vertrokken voor een dagje Efteling naar Kaatsheuvel.

De zon scheen, we hadden snoep een broodjes mee en bij de derde afslag op de rotonde gingen de tassen open voor een vergelijkend warenonderzoek. Wij zaten met 81 passagiers in een dubbeldekker en zagen dat de gezonde snacks nog geen vaste waarde zijn in het eetpatroon.

Aangekomen vloeide de stroom SMC’ers door de poort van de Efteling en viel in ongelijkvormige brokjes uiteen. De eerste iPhone bleek toen al te zijn vermist. Al snel werd iedereen opgeslokt door het park, waar eekhoorntjes zich lieten fotograferen en de Vogel Rok toekeek. Ga je naar de Baron of naar Joris en de Draak? Het was mooi om te zien hoe leerlingen hun docenten meenamen in de Piranha. Zelf kreeg ik begeleiding van 8 brugklasmeiden bij mijn tripje in de Python. Een gevecht met de g-krachten. Zo’n achtbaan waar je hoopt dat je maag je lijf zal volgen. 

Daarna vijftig minuten in de rij voor de Vliegende Hollander. Een beetje kijken naar andere bezoekers, zwaaien naar leerlingen en voetje voor voetje richting een tocht waar je droog vanaf hoopt te komen. Aan het eind van de middag zocht de meute langzaam zijn weg naar het parkeerterrein. Het gehalte lachende gezichten was hoog. Overigens werd in het gras bij de bussen het mobieltje weer teruggevonden. 

Nog even wachten op de onvermijdelijke laatkomers en toen op weg naar Zaandam. Daar ging de zon net onder en kwam de schemer van alle kanten opzetten. De 25 bussen pasten weer precies op het parkeerterrein en de passagiers veranderden in een mum van tijd in fietsers met en zonder licht. En wij kwamen tot de conclusie dat het een bijzonder, misschien wel sprookjesachtige dag was geweest.

tekst: Arjen van Ginkel 
foto's: Kees Vleeming


 

 



« ga terug