Deze website gebruikt cookies en scripts om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Oké, ik begrijp het!

Technasiumklas vwo 3 bezoekt KPN

21 november 2018

Donderdag 22 november 2018 is V3T1 naar het Service Quality Center van KPN geweest. Hier houdt KPN 24 uur per dag haar netwerk in de gaten om de kwaliteit te handhaven en de veiligheid te kunnen waarborgen en hackers en andere kwaadwillenden te weren zonder dat de gebruikers van het netwerk hier iets van merken.

De leerlingen van technasiumklas V3T1 zijn de afgelopen weken bezig geweest met cybersecurity en cybercrime. Ze moesten een (fictief) bedrijf adviseren hoe deze zich het best kan wapenen tegen alle gevaren die de digitalisering met zich meebrengt. Vrijwel geen enkel bedrijf functioneert nog zonder internet, maar onlangs was in het nieuws dat het MKB zich onvoldoende weert tegen cybercrime. Door middel van deze cyberschool hoopt KPN bij de nieuwe generatie meer ‘awareness’ bij te brengen. Drie gastcolleges werden er gevolgd over de ontwikkeling van internet en internetcriminaliteit, de technieken achter deze ontwikkelingen en de laatste gastles ging over hacken en werd verzocht door de meest recente Olympisch kampioen op het gebied van hacken, maar dan als zogenaamde ‘white hat’, oftewel een ethische hacker.

Op basis van eigen onderzoeken en de informatie van de gastcolleges hebben de leerlingen een adviesrapport opgesteld dat zij in Hilversum bij het SQC gepresenteerd hebben aan de directeur van KPN en enkele medewerkers van het SQC. Daar deden zij de jury versteld staan van de kennis die ze hebben opgedaan. Zonder problemen werden presentaties gegeven waarbij de ene na de andere term vloeiend gebruikt en toegelicht werd en ze stonden als ware experts de KPN-mensen uit te leggen wat er zoal gedaan kan worden aan cybercrime. Als commentaar kreeg de klas mee dat ze met z’n allen een heel goed advies op niveau hebben gegeven dat zo opgepakt zou kunnen worden door KPN zelf.

Als afsluiting kregen alle leerlingen een diploma voor de cyberschool, waarmee deze groep de eerste is in Nederland die deze lessen met succes heeft afgesloten en KPN hoopt dat ze een voorbeeld zijn voor vele andere leerlingen. 



« ga terug