Deze website gebruikt cookies en scripts om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Oké, ik begrijp het!

V5 ziet ze vliegen

02 juni 2022

Drie leerlingen van v5 hebben een O&O project gedaan in samenwerking met Naturalis: het maken van een vlinderlijst. Hieronder staat een kort verslagje van dat project.

Wij Finn, Martijn, Joris en Stan hebben afgelopen half jaar gewerkt aan een O&O project in samenwerking met Naturalis.

We kregen de opdracht van vlinder expert en collectie beheerder van de vlinder bij Naturalis, Rob de Vos om een vlinderlijst te maken van alle nachtvlinders die op het terrein van het St. Michaël College voorkomen.

We zijn afgelopen periode enthousiast met deze opdracht aan de slag gegaan en aan het eind van het project hebben we een vlinderavond georganiseerd om te kijken of we de vlinder die op onze lijst stonden ook echt konden zien. Samen met Rob de vos en Meneer Helfensteijn zijn we om 9 uur ’s avonds naar school gekomen om de voorbereidingen voor de vlinderavond te treffen.

Toen het eenmaal donker was kon de vlinderavond pas echt beginnen. Na meer dan een uur te wachten tussen de muggen kwam de eerste vlinder op het verlichte witte doek zitten. Vanaf dat moment volgde de rest van de vlinders ook. Uiteindelijk hebben we 20 verschillende vlindersoorten gespot en het grootste deel van deze vlinders stond ook daadwerkelijk op onze lijst. De vlinderavond was een groot succes!

Finn, Martijn, Joris en Stan 
leerlingen V5



« ga terug