Deze website gebruikt cookies en scripts om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Oké, ik begrijp het!

Wat doe je in de voorjaarsvakantie?

09 maart 2022

Veel leerlingen genieten even van hun vrije tijd en even niks doen. Een aantal toptalentleerlingen gebruiken de vakantie om te trainen.

In de sneeuw in Oostenrijk om zo hun kilometers te maken en hun droom om ooit op de Olympische Spelen te kunnen acteren. Of mee te doen aan een internationaal tennistoernooi voor de jeugd in Hoofddorp.

Levi Veldhuis uit de tweede klas heeft met zijn maatje de finale van het dubbelspel bereikt. Helaas voor hen waren de als eerste geplaatste Duitsers in de eindstrijd net iets te sterk.

Deze week kan Levi zich revancheren in het Internationaal hoofdtoernooi Tennis Europa in Rotterdam. Hij moet het dan ook tegen internationale spelers uit Denemarken, Frankrijk, Luxemburg of België opnemen.

We wensen hem veel succes! 

Inmiddels zijn we in de tweede week na de vakantie en kan ik melden dat de kilometers in de sneeuw voor Mike Kruithof succesvol waren. Hij is bij de Nederlands Jeugdkampioenschappen tweede geworden op Slalom (SL) op +0,10 seconden en bij de Reuzeslalom (GS) is hij eerste geworden op -3,00 seconden. En overall: Nederlands Jeugdkampioen in zijn categorie! Top gedaan!

Ook zijn we trots op onze Julian Oerip die voor de tweede keer in korte tijd speler van de maand is!! Meer informatie op de site van AZ: speler van de maand. Ook is hij net als meerdere AZ-leerlingen en een leerlinge uitgenodigd voor KNVB-activiteiten de komende maand. 

Voor alle leerlingen die zo bezig zijn met de ontwikkeling van hun toptalent in combinatie met school in een lastige tijd door de lockdown, het niet kunnen spelen van wedstrijden of een muziekuitvoering, rest er maar één woord: chapeau!

Mariska Broertjes
Afdelingsleider klas 2, Sint Michaël College
Toptalentcoördinator 
AZ-begeleider 
Docent geschiedenis



« ga terug