Deze website gebruikt cookies en scripts om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Oké, ik begrijp het!

Winst voor het SMC-debatteam bij ‘Op weg naar het Lagerhuis’

18 februari 2022

Ondanks twee jaar stilstand door corona blijken we op het SMC de debatkunst niet te zijn verleerd… Eindelijk kon het SMC weer met een debatteam in actie komen in de scholierendebatwedstrijd ‘Op weg naar het Lagerhuis’. Ook deze editie bleek voor ons weer een groot succes! Net als in eerdere edities (2017, 2018 en 2019) wisten onze SMC’ers de verschillende debatonderdelen naar hun hand te zetten en zo alle debatrondes te winnen.

18 februari 2022: Youni Bottema, Tess Groenveld, Wiebe Jansen, Joeri Knap, Thore Koelemeijer, Jonna van Koningsveld, Sem Kout, Mijsje Lichtenbelt, Paco Martina en Tom Versloot trotseerden letterlijk stormen (Eunice, code rood) om in Hoofddorp in actie te komen. En hoe! Storm Eunice werd verslagen, en dat smaakte naar meer… Dat bleek al snel toen ons SMC-debatteam glansrijk en glorieus retorisch in actie kwam. Onze debattoppers wisten de jury meermaals voor zich te winnen met argumenten vanuit vele invalshoeken, met feiten, onderzoeken en cijfers, maar ook met rake anekdotes, persoonlijke en pakkende voorbeelden, en originele kwinkslagen en woordspelingen.

De SMC-debatwinnaars van 2017, 2018 en 2019 hebben daarmee waardige opvolgers gekregen. En hoewel er door corona-aanpassingen in de wedstrijd geen vervolg-finalerondes waren (en er dus niet werd toegewerkt naar de gebruikelijke provinciale winnaar), maakt dat de prestatie er niet minder om als je alles wint wat er te winnen valt.

Veel belangrijker dan winnen is: plezier! Plezier is wat voorop stond (en moet staan), zowel in de SMC-debatteamtrainingen de afgelopen maanden, als tijdens de debatten tegen de andere scholen. En plezier hebben mijn onmisbare supermedecoach/-organisator Jetske Hollander en ik gehad met deze toppers. Dus @onzedebattoppers: dankjewel voor al het plezier, voor jullie inzet en enthousiasme, en voor het prachtige resultaat dat jullie hebben neergezet. We zijn supertrots op jullie!

Alexander Auerbach



« ga terug