Deze website gebruikt cookies en scripts om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Oké, ik begrijp het!

Wisentenexcursie V2X1

23 mei 2022

De wisenten hebben ons de laatste twee jaar moeten missen, maar gelukkig konden ze dit keer weer op bezoek van het SMC rekenen. We zijn de enige school die deze excursie doet en dat maakt het ook al heel uniek.

De weersverwachting was eerst heel erg goed, toen heel erg slecht, maar uiteindelijk hadden we prima weer. Alleen het laatste half uurtje van de dag hebben we met een fanatieke groep leerlingen in de regen nog boomstammen omgedraaid op zoek naar hazelwormen (pootloze hagedissen). Die lieten zich helaas niet zien, maar we hebben de hele dag genoten prachtige waarnemingen waaronder kleine watersalamander, bruine kikkers, zandhagedissen, boomleeuweriken, wijngaardslakken, poppen van nachtvlinders, een roze (!) sprinkhaan, damherten, konijnen en uiteraard het hoofddoel: de wisenten.

De leerlingen hebben tijdens de lessen aardrijkskunde en biologie van alles geleerd over natuurbeheer en hebben dat in de praktijk kunnen brengen. De boswachters waren wederom blij verrast met de kennis van onze leerlingen en ook de docenten kunnen terugkijken op een zeer geslaagde excursie met een bijzonder gemotiveerde klas.

Laurens Vredevoort & Bobby Bok



« ga terug