Deze website gebruikt cookies en scripts om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Oké, ik begrijp het!

Sociale projecten

 

Een deel van de Spectrascholair activiteiten is niet op de leerlingen toegespitst, maar op anderen. Er worden meerdere projecten georganiseerd om geld in te zamelen voor goede doelen, bijvoorbeeld de activiteiten van de sociale commissie, zoals de pannenkoekenactie. Elke drie jaar kiest het SMC een ander goed doel waar geld voor wordt ingezameld. De komende jaren zet de school zich in voor 'Anna's huis'.

Het Centrum voor Leven met kanker I Zaanstreek, ook bekend als Anna's huis, biedt mensen met kanker psychosociale zorg.  Anna's huis is gevestigd in Zaandam, vlak naast het Zaans Medisch Centrum en is ontstaan vanuit Anna Derksen.  Zij wilde graag een inloophuis creëren voor patiënten met kanker in de Zaanstreek.  Helaas overleed Anna in 2017, maar haar ideeën over het opzetten van Anna's huis zijn niet aan
de kant gezet.  Als eerbetoon aan deze energieke vrouw is het centrum naar haar vernoemd en op haar eerste sterfdag geopend. 


Bij Anna's huis werken er veel vrijwilligers die de gasten elke dag warm ontvangen en met veel plezier van een kopje koffie, thee of soep voorzien. Verder bieden zij alle gasten een luisterend oor. Daarnaast biedt Anna's huis workshops en activiteiten aan die meestal overdag, maar soms ook 's avonds of in het weekend plaatsvinden. Denk hierbij aan yoga, verwerkend schrijven of een kookworkshop. 

Voor meer informatie, kan je de website bezoeken: 
https://www.levenmetkankerzaanstreek.nl/