Deze website gebruikt cookies en scripts om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Oké, ik begrijp het!

Projecten Technasium 2017-2018

In klas 1 volgen de havo- & vwo-leerlingen het vak Onderzoeken & Ontwerpen. Dit jaar zijn de kinderen aan de slag gegaan met het project “De slimme fietsenstalling”, te realiseren bij het station Zaandam. De opdracht was om een fietsenstalling te ontwerpen, zó aantrekkelijk dat de treinreizigers de fietsen echt ín de stalling plaatsen en niet náást de stalling. Het project is mede begeleid door 
Nunc Architecten.

Het is natuurlijk ontzettend leuk als je mag meedenken met het ontwikkelen van de nog te bouwen Technasium-werkplaats. Met een virtuele bril op liepen de leerlingen de toekomst in en hebben zij hun eigen visie mogen geven. Dit komt heel mooi tot uitdrukking in een prachtig gebouwde maquette.

Wat is gezond voedsel en hoe ontwikkel je een “gezond” en lekker koekje. Samen met Verkade zijn de h/v-leerlingen gaan onderzoeken, proeven, ontwikkelen en natuurlijk bakken! De resultaten waren héérlijk. 
Misschien binnenkort in de winkel !? 

In klas 2 worden technische vaardigheden aangeleerd. Apparaten als een zaagmachine, boormachine en zetbank worden gebruikt. Hoe verbuig je kunststof, knip eens met een plaatschaar in aluminium, maak eens een technische tekening etc. Een interessante kennismaking met technische handelingen.

Met behulp van Arduino leren de leerlingen programmeren en hoe te werken met robotica.
Juist dit soort vaardigheden zijn in de huidige tijd van elektronische snufjes héél interessant!