Deze website gebruikt cookies en scripts om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Oké, ik begrijp het!

Week 1: Dinsdag

Wat was het een heerlijk rustig nachtje in Appelscha. De buitenlucht doet de kinderen goed!

Vanmorgen werd iedereen tussen 7.00 – 7.30 uur gewekt. In sommige huisjes lag iedereen nog in dromenland. Heerlijk wakker gemaakt worden door je docenten, wat wil je nog meer. Ontbijttafel was bij sommige huisjes al gedekt. Er werd een goede bodem gelegd voor weer een actieve dag.

Om 9.00 uur begonnen we met het programma. Er bleven twee klassen op het park om allerlei activiteiten te doen, onder andere ‘Krant maken’ en ‘SMC got talent. V1b en B1b maakten ook kennis met de klimtoren, altijd een succes zowel bij docent als leerling. Wat mooi om de kwetsbaarheid van de leerling te zien maar ook de wil om te slagen! Er zijn heel wat angsten overwonnen. Leerlingen coachten en hielpen elkaar waar nodig was. Een super onderdeel waar alles samenkomt wat je als mentor hoopt te creëren met je klas.

Klas B1a, B1f, V1x hadden vandaag de ‘Klassendag op de fiets’. Er werd een tasjesspel gespeeld waarbij de leerlingen door het Drents-Friese Wold trokken. Een prachtig stukje Nederland!

De lunch voor deze klassen werd afgesloten met een heerlijk patatje en een APPEL van onze “Hans Patat”. Hans verzorgd al meer dan 25 jaar onze lunch tijdens deze klassendag.

Nu zijn alle leerlingen lekker aan het koken en komen er weer docenten op bezoek. Een goede bodem leggen voor het avondspel. We gaan vanavond weer verdwaalde dieren zoeken en geld smokkelen.

Fijne avond allemaal, stuurt u de zon hierheen voor morgen…

Groetjes namens ons allen,

Melinda Fennema