Deze website gebruikt cookies en scripts om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Oké, ik begrijp het!

Week 2: Woensdag

Toen woensdag avond de duisternis zijn intrede had gedaan, werden de leerlingen in groepjes naar de heide gebracht. Daar begon de spannende Nachtelijke oriëntatietocht. Met een zaklamp, kompas en een gezonde berg snoep op zak moesten de leerlingen hun weg vinden door het donker. Op de route stonden begeleiders geposteerd waar de leerlingen zich om de zoveel meter moesten melden, zodat ze niet compleet aan het lot werden overgelaten. 

Tijdens de tocht werden de groepsprocessen op schitterende wijze zichtbaar: wie pakt het kompas en zegt waar men heen moet lopen? Welke leerling durft tegen zijn klasgenoot in te gaan als dat nodig is? Wie loopt er achter het groepje aan en kijkt even de kat uit de boom?

Na zo’n 90 minuten kwam het eerste groepje aan bij het eindpunt. Gelukkig was alles goed gegaan en is er niemand verdwaald. Met zware benen en een licht gevoel van opluchting stapte de leerlingen in het busje om teruggereden te worden naar het park. 

Overdag werden op het park de dagelijkse activiteiten afgewerkt. In huisje 156 vond activiteit Oosterse wijsheden plaats. Onder het genot van een kopje thee werd er yoga beoefend en werden er prachtige mandala’s getekend. Bij de ingang van het park werd de klimtoren beklommen en in een ander huisje konden de leerlingen aan drama doen. 

Het zijn lange dagen maar wat is het toch gezellig met alle leerlingen en begeleiders. Moe maar bovenal tevreden gaan we naar bed. Donderdag is de laatste volle dag. Wat is het toch snel aan het gaan!

.