Deze website gebruikt cookies en scripts om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Oké, ik begrijp het!

Teun de Koning (vwo 6) speechkampioen Noord-Holland

01 apr 2020

Voor de derde keer op rij heeft het SMC de eerste plaats weten te behalen voor de speechwedstrijd (V-Rede), onderdeel van de landelijke scholierendebatwedstrijd ‘Op weg maar het Lagerhuis’. Na Rosalie de Kerf (2018) en Stacey de Vries (2019) wist Teun de Koning dit jaar de speechprijs voor het SMC binnen te slepen. Nu Teun provinciale winnaar is, zal hij op 8 april in actie komen in de landelijke finale tegen de andere provinciewinnaars.

Lees meer

Leerlingen v2x verdiepen zich in productie in eigen omgeving

17 mrt 2020

Wij, de leerlingen uit V2X1, hebben afgelopen 3, 4 en 9 maart het omgevingsproject gehad. Het omgevingsproject gaat over producten die geproduceerd werden in de Zaanstreek en wij moesten onderzoeken wat het dan met de Zaanstreek te maken heeft.

Lees meer

Het broodje ei (hoort erbij)

11 mrt 2020

Voor het vak O&O hadden de 1ste klassen de opdracht gekregen om een gezonde snack te maken voor de gezonde school kantine op het St. Michaël College ‘Vital4Skool’. De baas van Vital4Skool Joeri Nakken had een presentatie gegeven in de aula over gezonde voeding, waarna wij in de O&O lessen onder leiding van onze O&O docente Sybila Baumann zelf onderzoek gingen doen om een goede gezonde snack te ontwikkelen.

Lees meer

Klassen v1x verdiepen zich in de wonderlijke kunst van M.C. Escher

09 mrt 2020

Op vrijdag 6 maart vertrokken we met beide v1x-klassen richting Den Haag om een bezoek te brengen aan "Escher in Het Paleis". Met ruim honderdvijftig prenten zijn daar de bekendste werken uit het oeuvre van M. C. Escher (1898-1972) te zien.

Lees meer

Klas v3x2 reist af naar de Belgische hoofdstad Brussel

06 mrt 2020

In het kader van internationalisering ging klas V3x2 in de week van 6 maart 2020 naar Brussel. We hebben samen met de leerlingen een bezoek gebracht aan het Huis van de Europese Geschiedenis, waar ze deels onder begeleiding en deels zelfstandig en gewapend met een tablet de zes verdiepingen van het museum hebben onderzocht.

Lees meer