Zon, zee en debatteren

10 sep 2019

Deze zomervakantie is een groepje (oud) leerlingen naar het Tel Aviv Model United Nations 2019 gevlogen. Dit is een conferentie waar honderden studenten bijeenkomen om over wereldproblemen te praten op een manier zoals dat ook in de Verenigde Naties wordt gedaan.

Lees meer

Samenwerkingsverband SMC en VU Amsterdam - Pre-University College

10 sep 2019

Het St. Michael College maakt deel uit van het samenwerkingsverband Pre-University College (PUC) tussen de Vrije Universiteit in Amsterdam en scholen in het voortgezet onderwijs in de regio. De Vrije Universiteit Amsterdam (VU) heeft voor gemotiveerde leerlingen die nader kennis willen maken met het wetenschappelijk onderwijs het Pre-University College ontwikkeld.

Lees meer

Uitreiking vwoXtra-certificaten aan V3X-leerlingen

28 jun 2019

Op 25 juni vond de uitreiking van de certificaten aan de leerlingen van V3X op feestelijke wijze plaats. Deze leerlingen hebben drie jaar deelgenomen aan het vwoXtra-programma van de vwo-stroom bij ons op school.

Lees meer

Cream of the crop

28 jun 2019

Dit schooljaar jaar kende het SMC de derde editie van het zogenaamde ‘Fast Lane English‘, een programma uitbreiding van de voorheen al jarenlang succesvolle Cambridge lessen. Deze intensieve cursus is toegankelijk voor vwo5 leerlingen die, na te zijn toegelaten tot deze speciale klas op grond van een voldoende resultaat voor een drietal zeer strenge toelatingstests in vwo4, in 1 jaar tijd naast het behalen van een ’Cambridge Certificate in English’ eveneens het vak Engels op vwo niveau versneld afsluiten.

Lees meer

Brugklassers aan de slag met programmeren

27 jun 2019

Afgelopen week gingen alle brugklassers van het SMC aan de slag met programmeren! Voor veel van hen een eerste ervaring met de programmeertaal Python, vernoemd naar Monty Python, in het programma Idle, vernoemd naar vul zelf maar in. En ze hebben veel geleerd.

Lees meer