Uitreiking vwoXtra-certificaten aan V3X-leerlingen

28 jun 2019

Op 25 juni vond de uitreiking van de certificaten aan de leerlingen van V3X op feestelijke wijze plaats. Deze leerlingen hebben drie jaar deelgenomen aan het vwoXtra-programma van de vwo-stroom bij ons op school.

Lees meer

Cream of the crop

28 jun 2019

Dit schooljaar jaar kende het SMC de derde editie van het zogenaamde ‘Fast Lane English‘, een programma uitbreiding van de voorheen al jarenlang succesvolle Cambridge lessen. Deze intensieve cursus is toegankelijk voor vwo5 leerlingen die, na te zijn toegelaten tot deze speciale klas op grond van een voldoende resultaat voor een drietal zeer strenge toelatingstests in vwo4, in 1 jaar tijd naast het behalen van een ’Cambridge Certificate in English’ eveneens het vak Engels op vwo niveau versneld afsluiten.

Lees meer

Brugklassers aan de slag met programmeren

27 jun 2019

Afgelopen week gingen alle brugklassers van het SMC aan de slag met programmeren! Voor veel van hen een eerste ervaring met de programmeertaal Python, vernoemd naar Monty Python, in het programma Idle, vernoemd naar vul zelf maar in. En ze hebben veel geleerd.

Lees meer

Team 'Jeppe en de Jagers ' wint SMC Pubquiz

07 jun 2019

Team JEPPE EN DE JAGERS mag zich dit jaar de winnaar van de jaarlijkse SMC vwoXtra PUBQUIZ noemen. Toegegeven, zij hadden hulp van docent Nederlands Alex Auerbach- maar er waren meer teams die versterking hadden ingeroepen. Toch was het Jeppe die met zijn jagers met de trofee naar huis mocht.

Lees meer

SMC doet mee met finale Technasium-Top-Awards 2019

20 mei 2019

Het SMC heeft met twee technasiumteams meegedaan aan de finale dag in Rijswijk in het kader van de Technasium Top - Award voor het project "Van gas los" . Het is een lange leuke en intensieve dag geweest én absoluut de moeite waard!

Lees meer