Deze website gebruikt cookies en scripts om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Oké, ik begrijp het!

Excursie Amsterdam: de stad van binnen en buiten

11 apr 2022

Het is onduidelijk wie er meer in hun nopjes waren: de leerlingen of de docenten. Na twee afgelastingen kon de draad van de Excursie Amsterdam weer worden opgepakt. Op basis van hun gekozen profiel brachten de derdeklas leerlingen een bezoek aan fotografiemuseum Huis Marseille, dat gevestigd is in een prachtig grachtenpand of aan Artis. Anderen zochten naar het DNA van de stad in het patroon van de straten en de bebouwing of maakten voor natuurkunde een sterrenwandeling.

Lees meer

¡Felicitaciones por aprobar el examen DELE 2021-2022!

08 apr 2022

Deze alumnos hebben het DELE examen* met goed gevolg afgelegd, te weten van links naar rechts: A2 examen: Joeri Knap, Simon Gerritsen, Nolita van Nieuwpoort & Philip Dela Cruz. A1 examen: Alicja Zurek, Brent Rijkhoff & Aafke Husslage (afwezig op de foto).

Lees meer

Meet the Students - 2022 edition!

08 apr 2022

Afgelopen week veranderde een lokaal in een studentencafé. De 5e editie van Meet the Students vond plaats! Een aantal oud-leerlingen, studenten van verschillende faculteiten, hbo's en mbo's kwam langs op het SMC om hun ervaringen te delen met onze (voor-)examenleerlingen. Wat valt er tegen? Wat moet je echt weten? En wat is een supertip om je door je tentamenweek te loodsen?

Lees meer

25e editie van Candle Light: zilver met veel gouden randjes!

30 mrt 2022

Hoe mooi en bijzonder is het als een (oud-)collega of (oud-)leerling je weet te raken met muziek, met zang, met een mooi gedicht. Omdat je ziet en hoort en voelt dat het persoonlijk is. Omdat iemand zich in de spotlights kwetsbaar durft te tonen of zo zijn/haar grenzen verlegt. Omdat je verrast bent door onvermoede grootse kwaliteit en kunstzinnigheid van (oud-)leerlingen en (oud-)collega’s. Omdat die ene lastige leerling ineens een diamantje blijkt. Omdat het heel fijn is om met elkaar genieten van muziek, zang en poëzie van mensen die je wekelijks tegenkomt. Dat kan al 25 jaar op het SMC met (onder andere) … Candle Light.

Lees meer

Succes in de wiskunde A-lympiade 2022!

24 mrt 2022

Israa Souaadi, Menno Oehlers en Twan Snepvangers vallen in de prijzen.

Lees meer